Toimintaryhmät

Partiossa on tekemistä kaiken ikäisille. Tällä hetkellä ryhmiä toimii Ylämyllyllä ja Viinijärvellä. Uusia ryhmiä voidaan perustaa, jos löydämme ryhmänjohtajia. Kiinnostaisiko sinua vetää partiota? Ota yhteyttä!

Perhepartio vauvasta vaariin

Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perhepartio kokoontuu kerran kuukaudessa, usein retkeillään Ylämyllyllä tai lähiseudulla. Lue lisää Perhepartio-sivulta.

Sudenpennut 7–9-v.

7–9-vuotiaita partiolaisia kutsutaan sudenpennuiksi ja heidän ryhmäänsä laumaksi. Laumassa on yleensä 8–12 lasta ja heitä ohjaa aikuinen, jota kutsutaan akelaksi. Viikoittaisissa kokouksissaan sudenpennut oppivat monipuolisen tekemisen kautta erilaisia taitoja ja suorittavat jälki-merkkejä.

Ylämylly:

  • Oravat, tiistaisin klo 18.00–19.30 Ylämyllyn seurakuntatalo. Akelana Leena Härkönen ja Sonja Alm, apunaan Saara Härkönen ja Nea Tiilikainen

Viinijärvi:

  • Ei ryhmiä syksyllä 2020. Toiminta on mahdollista aloittaa uudestaan, jos johtajia löytyy.

Seikkailijat 10–12-v.

10–12-vuotiaita partiolaisia kutsutaan seikkailijoiksi ja heidän ryhmäänsä vartioksi. Vartioissa on noin 4–6 seikkailijaa. Vartiot muodostavat yhdessä joukkueen. Vartiota ohjaa aikuinen tai vaeltajaikäinen nuori, jota kutsutaan sammoksi. Seikkailijoiden ohjelma koostuu ilmansuunnista, joissa he opettelevat partion perustaitoja, osallistuvat partiotaitokisoihin ja retkeilevät.

Ylämylly:

  • Seikkailijajoukkue Pedot torstaisin klo 17.00–18.30 Ylämyllyn seurakuntatalo. Vartionjohtajina Sara Alm ja Mikael Volmanen, sampona Hanna Rokkila

Viinijärvi

  • Valomiekkaoravat ja Avaruuslohikäärmeet, torstaisin klo 17.30–19.00 kylätila Vinkkari. Vartionjohtajina Noora Pennanen ja Helka Kontkanen, sampona Susanna Prokkola. Toimintasuunnitelma syksylle 2020 (pdf)

Tarpojat 12–15-v.

12–15-vuotiaat partiolaiset ovat tarpojia. Tarpojaryhmää kutsutaan vartioksi. Tarpojien toiminnassa korostuu yhdessä tekeminen, kehittyminen ja elämykset sekä johtamistaitojen harjoittelu. Tarpojavartion johtajan tukena toimii aikuinen luotsi.

Ylämylly:

  • Haukat, torstaisin klo 18.30–20.00 Ylämyllyn seurakuntatalo. Vartionjohtajina Jere Juntunen ja Eetu Torkkeli.
  • Gana Nuggetit (2007-2008 -syntyneet), torstaisin klo 18.30–20.00 Ylämyllyn seurakuntatalo. Vartionjohtajana Laura Teiska.

Viinijärvi:

Samoajat 15–17-v.

15–17-vuotiaita partiolaisia kutsutaan samoajiksi. Samoajien tukena on aikuinen johtaja, luotsi, joka suunnittelee toimintaa yhdessä samoajien kanssa.

Ylämylly:

  • Huuhkajat, kokoontumiset erikseen sovitusti. Luotsina toimii Leena Härkönen.

Vaeltajat 18–22-v.

18–22-vuotiaat partiolaiset ovat vaeltajia. Vaeltajien toiminnan painopisteenä on henkilökohtainen kasvu ja yhä vastuullisempiin tehtäviin siirtyminen.

  • Kokkoveikoilla ei toistaiseksi ole omaa toimintaryhmää vaeltajaikäisille.

Aikuiset 23-v. alkaen

Aikuiset toimivat partiossa yleensä ryhmänjohtajina, muissa vastuutehtävissä tai tärkeinä apujoukkoina retkillä ja leireillä. Liperin Kokkoveikoissa toimii myös aikuispartio-ryhmä, joka kokoontuu pääasiassa retkeilyn merkeissä kerran kuukaudessa. Lue lisää siitä, mitä partio tarjoaa aikuisille!

  • Aikuispartioryhmä Liito-oravat, johtajana Iiris Lehto
Pojat leipovat