Syysretki Muljulan erä- ja riistapolulle Kiteelle 19.9.2020

Liperin Kokkoveikkojen syysretki suuntautuu tänä vuonna Kiteen Muljulan erä- ja riistapolulle. Oriveden rantamaisemissa on  kahden rengasreitin kokonaisuus, joka esittelee metsäluontoa, metsänhoitoa, riistanhoitoa ja eräperinnettä.

Retki on tarkoitettu kaikille lippukuntamme jäsenille perheineen sekä perhepartiolaisille. Jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla on vakuutus voimassa, muita osallistujia ei vakuuteta. Sudenpennuilla tulee olla retkellä mukana vastuuaikuinen, joka huolehtii turvallisuudesta retkellä.

RETKEN OHJELMA

Lähdemme retkelle linja-autolla lauantaina klo 8.30  Viinijärven linja-autoasemalta ja Ylämyllyn Shelliltä noin klo 8.45 ja Joensuusta n. klo 9.00. Paluu Ylämylly n. 17.00  ja Viinijärvi n.  klo 17.30.

Perillä teemme ryhmissä ruokaa lippukunnan trangioilla. Lounaan  jälkeen n. klo 12.00  lähdemme tutustumaan Oriveden rengasreitteihin ryhmittäin omaan  tahtiin. 

Ryhmät voivat kiertää joko läntisen Parppeinlammen reitin  2,4 km tai itäisen Hietaniemen reittin 2,3 km (soveltuu lapsiperheille, reitin varrella Hietalahden uimaranta) tai halutessaan kummankin reitin.  Kävelyaika on n. 2 t. Maastossa voi pitää kahvi- ja välipalatauon omin eväin.  Polun lähtö- ja loppupiste on pääportin lähellä oleva ruokailukatos. Maastosta palataan viimeistään 15.30. Paluumatkalle lähdemme viimeistään klo 16.00. 

Tarkempi reittikuvaus: Luontevinta on lähteä ensin Parppeinlammen suuntaan. Polun alun kuivalla kankaalla esitellään mm. riistan ruokintakatos, rehuvarasto ja pieni riistapelto. Pian polku nousee Parppeinlammen ja Oriveden väliselle harjulle. Harjun päällä kulkevan polun kupeessa on yllättäen pieni lehtomainen notkelma, joka tarjoaa elinympäristön mm. pyylle. Verkkovajan kohdalla polku tekee jyrkän käännöksen takaisin ja alkaa seurata Oriveden rantaa. Rehevä rantaluhta ylitetään pitkoksia pitkin. Parppeinlammen luontopolku päättyy pikkutielle. Vasemmalle jää Hietaniemen uimarannan pysäköintipaikka. Hietaniemen eräpolku jatkuu heti pikku tien toiselta puolen ja ohittaa heti uimarannan. Siellä on nuotiopaikka ja pukukopit. Heti sen jälkeen polku kääntyy Hietaniemeen. Sen kärjessä on tilava kota.

Reiteillä on suunnistusrasteja, jotka mahdollistavat polulla kulkemisen lomaan myös muutaman rastin etsimisen. Alueella on myös  kaksi geokätköä.

Lisätietoa reitistä löydät täältä ja alueen kartan täältä.

OSALLISTUMISMAKSU JA ILMOITTAUTUMINEN

Osallistumismaksu retkelle on 15€ perheen kahdelta ensimmäiseltä henkilöltä, kolmannesta eteenpäin 10€/hlö. Maksu kattaa kuljetuksen ja  lounaan tarvikkeet ja juomaveden.  Lippukunta varaa mukaan pannujauhatuskahvia, teelappuja sekä Oboy-kaakaopusseja (1 kpl/retkeilijä) ja voit tarvittaessa keittää kahvia/kuumaa vettä trangialla termospulloon. Koronariskin minimoinnin vuoksi kukin osallistuja hoitaa tällä kertaa itse eväsleivät, välipalat ja mehut.

Osallistumismaksu maksetaan linja-autossa maksupäätteellä. Mikäli huoltaja ei lähde mukaan retkelle, hän voi maksaa maksun tuodessaan lapsensa bussille. Käteistä rahaa emme suosittele, mutta jos sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa, varaa tasaraha.

Ilmoittaudu retkelle  perjantaihin  11.9. mennessä tästä linkistä. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Muistathan, että osallistumiseen liittyy koronaviruksen aiheuttamia riskejä. Älä osallistu tapahtumaan sairaana tai edes lieväoireisena. Jos kuulut tai huollettavasi kuuluu riskiryhmään, pohdithan huolellisesti tapahtumaan osallistumista. Hygieniaan kiinnitetään retkellä erityistä huomiota. Linja-autossa turvavälit eivät toteudu, joten voit halutessasi käyttää matkan aikana kasvomaskia.

RETKIVARUSTEET

  • Sään mukainen vaatetus
  • Päiväreppu
  • Istuinalusta, jos on
  • Juomapullo (täytettynä)
  • Ruokailuvälineet (muovilautanen, muki, lusikka, veitsi, haarukka, kangaskassissa). Astioiden tiskaamiseen ei ole retken aikana mahdollisuutta, varaa likaisille astioille muovipussi.
  • Välipalat sekä omaa naposteltavaa, jos haluat
  • Termospullo (kahvia/teetä/kuumaa vettä varten) 

Jäikö jokin mietityttämään? Kysy rohkeasti meiltä:

Elina 050 5949 229 tai Iiris 040 7384506