Huoltajille ja partiolaisille: korona-ajan huomioiminen syksyn partiotoiminnassa

Alkava toimintakausi vaatii sekä ohjaajilta että huoltajilta ja partiolaisilta erityistä tarkkaavaisuutta myös partiossa. Tässä teille tärkeää tietoa Liperin Kokkoveikkojen partiotoiminnasta korona-aikana. Luethan tiedotteen tarkkaan ja keskustelet asioista myös lapsenne kanssa.

  • Pidämme mahdollisimman paljon partioiltoja ulkona. Sään mukainen vaatetus, juomapullo, istuinalusta, nenäliinoja sekä pieni reppu/kassi kannattaa olla joka kokouksessa mukana. Näin partiolainen saa kuljetettua esim. mahdolliset askartelut kotiin.
  • Partioon tullaan vain täysin terveenä. Kenenkään ei pidä tulla partioon, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita. Lieväoireisena ei voi siis osallistua partiotapahtumiin. 
  • Jos partiolainen sairastuu partiossa, oireisen henkilön huoltajaan otetaan heti yhteys. Oireisten tulee olla yhteydessä omalle terveysasemalle ja hakeutua sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti koronavirustestiin. 
  • Riskiryhmään kuuluvan henkilön osallistumisen partiotoimintaan arvioi osallistuja itse tai osallistujan huoltaja, joka konsultoi tarvittaessa hoitavaa lääkäriä.
  • Aloitamme ja lopetamme koloillat käsienpesulla tai käsidesin käytöllä. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua ja WC-käynnin jälkeen, aina ulkoa sisälle tullessa sekä aivastamisen tai yskimisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset.
  • Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytämme käsihuuhdetta. Käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa. 
  • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttöliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen. 
  • Pyrimme muistuttamaan osallistujia turvaväleistä ja ottamaan huomioon turvavälit kaikessa toiminnassa niin, että mm. kontaktileikkejä ja halailua ei järjestetä.
  • Turhia kontakteja on hyvä välttää myös huoltajien, joten mahdollisia kyydin tarjoavia huoltajia pyydetään jättämään kuljetettavat parkkipaikalle. Kävellen tai pyörällä saapuminen koloiltaan ovat suositeltavia tapoja kulkea. Kuulumiset voidaan vaihtaa esim. ryhmien WhatsAppin kautta. 
  • Lippukunnan johtajisto seuraa aktiivisesti Suomen Partiolaisten ja paikkakunnan terveysviranomaisten ohjeita. Jos Liperin kunnan alueella suljetaan koulu koronan takia, siirrymme väliaikaisesti etäpartiotoimintaan.

Syksyisin partioterveisin, 

Liperin Kokkoveikot ry:n johtajisto